SIBIKSEN PÖYTÄJÄÄKIEKKOTOIMINTA

Sibelius-Akatemian opiskelijoiden keskuudessa elää voimakas pöytäjääkiekkoperinne. Vuosittaisia mestaruuskisoja on pelattu jo ainakin toistakymmentä kertaa. T-talon 4. kerroksen YO-kunnan huoneen Stiga-peli on tänäkin vuonna ollut kovassa käytössä. Viime aikoina peli on ollut ehkä vähän yllättävässäkin määrin ulkomaalaisten opiskelijoiden suosiossa. Vielä ei kuitenkaan Sibis ole saanut ulkomaalaista mestaria. Saa nähdä miten käy tulevaisuudessa.

Kysyttävää Sibelius-Akatemian pöytälätkäasioissa? Kysy minulta.

Lisätietoja Suomen pöytäjääkiekkotoiminnasta saa Suomen Pöytäjääkiekkoliitosta

Akateemisen Wartin opiskelijamestaruuskisat 6.5.1999

Sibelius-Akatemiasta kisoihin osallistui viime vuoden nelonen., Junio Kimanen. Tasanen sarja jatkui, tuloksena jälleen neljäs sija. Tällä kertaa kisat pelattiin Cup-menetelmällä, eli joka kierroksen häviäjät putosivat. Pelaajat jaettiin "amatööreihin" ja "ammattilaisiin". "Amatöörien" finaalin Korkeaojaa vastaan Zetorissa voitti Junio Kimanen maalein 6-3. Koko turnauksen pronssiottelun Kimanen hävisi vastaavasti 6-3 Tikkaselle. Osallistujia oli 32. Lisää kisoista osoitteessa http://sauna.net/spjkl/tuloksia/9899/99opiskelija.html

Koffin ja City-lehden turnaus 1999

Pöytäjääkiekon "amatööreille" suunnatun baarimestaruuskilpailun lopputurnaus pidettiin lauantaina 8.5.1999 Highlight Café:ssa. Sibelius-Akatemiaa edusti Wartin opiskelijamestaruuskisojen kautta mukaan päässyt Junio Kimanen. Turnauksessa pelattiin yksinkertainen runkosarja, josta kaksi parasta pääsivät suoraan välieriin, seuraavat neljä pelasivat play offsit kahdesta muusta välieräpaikasta. Kimanen selvitti tiensä finaaliin oltuaan runkosarjan kakkonen ja lyötyään välierissä vastustajansa (olikos se nyt Sampo Yli-Olli) otteluvoitoin 2-0. Finaalissa sitten tuli tappio Pekka Härköselle ottelutappioin 1-2. Ensimmäinen peli oli selvästi Härkösen, toinen jatkoajalla Kimasen. Kolmas peli päättyi 5-4 Härköselle. Ykköspalkintona oli matka Lillehammeriin seuraamaan jääkiekon MM-kisojen finaaliotteluita. Kakkospalkinto oli illallinen kahdelle Highlight Café:ssa.

Ihan kiva.

Uusi pöytä lokakuun alussa 2000

YO-kunnan huoneeseen T-talolle on hankittu "upouusi" käytetty Stigan peli. Pelatkaa hyvät ihmiset sitä peliä TYYLILLÄ ja TAIDOLLA, ei voimalla. YO-kunnalla ei ole varaa budjetissaan määrätä mitään tuhansia markkoja aina vaan uusiin pöytiin.

SIBELIUS-AKATEMIAN MESTARUUSKISAT

Vuoden 2000 hallitseva mestari on Tomas Djupsjöbacka. laskiaistiistaina 2001 pelataan seuraavat mestaruuskisat. Ole paikalla!