DDRRRINKKEJÄ...


Reseptitietokanta sisätää nyt(16.11.2002) myös drinkkien pisteytykset. Käy vaikuttamassa pisteisiin äänestämällä omien kokemustesi perusteella!

Huom, resepteissä on paljon enemmän ohjeita kuin tällä sivulla esitellään.


"Dry Martini. Shaken, not stirred". Tuttu fraasi? Coctailit ON cool juttu. Sitä paitsi ne maistuu hyvälle. Jos osaa sekoittaa niitä itse, ne eivät edes tule kalliiksi. Idea on yksinkertainen: Kun eri juomia sekoittaa sopivissa suhteissa, tulos maistuu paremmalta kuin osat erikseen. Simppeliä, mutta tyylikästä. Mukavinta on löytää perusjuomista omat suosikkinsa ja kenties viritellä niitä vielä enemmän omaan makuun sopiviksi.

"Before Dinner ja All day" -juomat

Kaikkien coctailien kuningas on kyllä aivan ehdottomasti Dry Martini. Sen oikeista sekoitussuhteista ja -tavoista kiistellään enemmän kuin tarpeeksi. Juoma on varsinkin nuorten makuun keskimäärin aika tiukkaa tavaraa, alkoholipitoisuus kun kipuaa laimeimmillaankin 40 prosentin kieppeille. Aika mukava hiukan pehmeämpi variaatio nimeltään Van Dusen maustetaan tilkalla Grand Marnieta. James Bondin ja Anu Vehviläisen vakiojuomaa, Vodka Martinia, kannattaa kokeilla, jos vodkan maku miellyttää. Martinien kanssa kannattaa olla varovainen. Martinit on kuulemma vähän niin kuin naisten rinnat: vaikka yksi olisi liian vähän, kolme on jo liikaa.Valkoinen nunna on leppoisa, ruokaisampi ja makeampi vaihtoehto. Muita hyviä aperitiiveja ovat aina varma Kuningatarcoctail sekä Kir tai Kir Royale. Aterian yhteydessä kannattaa tietysti hiukan myös ajatella nenäänsä pidemmälle. Jos olet kiskonut pari erittäin kuivaa Martinia alle, et todennäköisesti enää kykene maistamaan alkuruuan kaikkia hienoja vivahteita, jos ateria sellaisia tarjoaa.

Jos lyhyemmät juomat eivät makunsa tai juovuttavuutensa takia maistu, on parempi pysyttäytyä long drinkeissä. Suositusta Campari-tuoremehusta saa hiukan tujumman ja haastavamman version lisäämällä joukkoon vodkaa. Vodka-tuoremehu-yhdistelmä poikii muutenkin monia mukavia pidempiä juomia, joista ehdottomasti parhaimpiin kuuluu Gallianoa sisältävä Harvey Wallbanger. Myös Cointreau-likööri tai Triple Sec sopivat Vodka-tuoremehun kanssa. Vodkaan sekoittuu muutenkin jos jonkinmoisia systeemejä. Omenamehunkin kanssa sen saa maistumaan. Itse kokeilin tällaista. Klassinen Gin Tonic on tietenkin varma valinta, mutta gini sopii monien muidenkin blandiksien kanssa hyvin. Greippimehu ja -limu tulevat hyvin juttuun ginin kanssa. Leap Frogin saa, kun lisää Giniin Ginger Alea ja tujauksen puristettua sitruunan mehua. Erittäin hyvä 'puolipitkä' drinkki löytyi J.J.Calen levyn kannesta. Se on nimeltään J.J.Cale's Grasshopper

"After dinner" -juomat

Oma lukunsa on sitten jälkiruokajuomat. Hyvää konjakkia ei monen mielestä voita mikään. Hyvä konjakki vaan sattuu olemaan aika arvokasta tavaraa, varsinkin ravintolassa tilattuna. B-52 on kiva ja näyttävä kaloripommi, jossa maistuu kahvi ja kerma ja jonka saa sytyttää, kunhan muistaa liekin sammumisen jälkeen odottaa tarpeeksi lasin reunan jäähtymistä. Irish Coffee ja Café Benedictine ovat erinomaisia kahvijuomia. Hienostunut Brandy Alexander kannattaa - jos vain kukkaro antaa periksi - tehdä hyvistä raaka-aineista, mieluiten konjakista. Manhattania voi nautiskella niin ennen ateriaa kuin aterian jälkeenkin, vaikka ilman ateriaakin, kuumavesipullossa sekoitettuna, niinkuin Marilyn ehdotti yöjunassa 'Piukoissa paikoissa'. Aterian voi myös kruunata hyvällä portviinillä, madeiralla, sherryllä jne.

Totijuomat

Jos flunssa yllättää, lepo ja lämmin juotava auttavat. Täytyy muistaa, ettei alkoholipitoisia juomia saisi paljon nauttia, jos on huonossa kunnossa, mutta pientä vilustumista voi aina yrittää karkoittaa lämpimällä totilla. Itse saatan ottaa joskus ihan tavallisen rommitotin tai -teen, mieluiten hunajalla. Nyt olen myös saanut tohtori A. Mannisen erikoisreseptin C-vitamiinipitoisesta juomasta nimeltä 'Herukka nenään'. Herkkulämmikkeeksi kylmään ja koleaan käy myös kaakaosta ja konjakista syntyvä Lumumba

Minulle lähetetään tasaiseen tahtiin lisää drinkkireseptejä, joista monet vaikuttavat varsin hyviltä. Kaikkia en voi sivuille pistää, mutta hyviltä vaikuttavat lisään resepteihin varmasti. Kiitokset kaikille drinkkireseptejä lähettäneille. Reseptitietokannassa alkaa olla jo enenmmän lähetettyjä ohjeita kuin itse laittamiani.
 


Jos sinulla on ehdottaa joku drinkkiresepti, kirjoita se tähän ja paina 'Lisää resepti' -nappia.

Drinkin nimi: 
Resepti sekoitusohjeineen:

Lyhyt kuvaus drinkistä (mahdollisia kokemuksia ym.):

Nimesi: 
E-mail: 


Warning: fread() [function.fread]: Length parameter must be greater than 0 in /home/jkimanen/public_html/laskija2.php on line 13